ontspannen

Ontspannen? Ga op mini-vakantie!

blog week 7.1 2016

Alles moet snel tegenwoordig, zo lijkt het. Soms voelt zelfs ontspannen als iets dat ‘moet’. We werken to-do-lijstjes af, niets kan wachten en het liefst moet alles ook leuk zijn. Wanneer heb je echt tijd om op te laden? Tijdens de vrije weken in de zomer? Tegen de tijd dat je werk en dagelijkse sores achter je hebt gelaten ben je dagen verder. Zul je zien dat je dan ziek wordt, omdat het dan kan.

Gespreide vakantiemomenten
Ik zeg: spreid die vakantiemomenten! Ga niet voor één grote vakantie in de zomer, maar ga er in het jaar een aantal keer tussenuit. Dan ga je misschien niet meteen op verre vliegreis naar exotische oorden, maar in eigen land valt ook genoeg te ontdekken. Er zijn plekken in Nederland waar je je direct in het buitenland waant.

Stukje buitenland in Nederland
In Valkenburg aan de Geul en omgeving bijvoorbeeld. Deze streek heeft zoveel moois te bieden, daarvoor hoef je echt de grens niet over. Glooiende mosgroene heuvels, prachtige natuur en veel gezelligheid. Vestingstad Valkenburg is een mergelstad met vele gezichten. Charmant, bourgondisch en vooral veelzijdig. De gloed van de gele mergelsteen is sfeervol in alle jaargetijden.

Gezond en aangenaam leven
Je kunt hier kunst en cultuur snuiven, culinair genieten en actief de natuur in. Bij de VVV zijn diverse wandel- en fietsroutes te krijgen. Heerlijk om te ontspannen en onthaasten! Het natuurlijke landschap zorgt voor een gezond en aangenaam leven. Wist je dat Valkenburg als eerste stad in Nederland het officiële predicaat Kuuroord kreeg? Boven op de Cauberg kun je baden in ’40.000 jaar jong water’, een heerlijke massage krijgen of meedoen aan mindfulness. Zo zijn lichaam en geest in no-time weer helemaal in balans!

Samen op mini-vakantie
Je snapt dat mijn dochter direct enthousiast was om met z’n tweetjes op mini-vakantie te gaan naar het uiterste zuiden van ons land. Man en zoon zoeken in dat weekend de zee op. Af en toe een nachtje apart weg versterkt de band tussen ouder en kind. Het betekent echte kwaliteitstijd met elkaar. Kort maar krachtig. En een inspirerende omgeving helpt daar natuurlijk bij! :-)

Over Tefke van Dijk

Tefke van Dijk

Tefke van Dijk

Tekstschrijver Tefke van Dijk wil haar kinderen iedere dag voedzame maaltijden voorschotelen, met voldoende groente en fruit. Daarvoor gebruikt ze vooral haar gezonde verstand en opvoedkundige vaardigheden. Ze zit veel op de fiets en trekt graag de natuur in met de kinderen. In haar verhalen lees je hoe ze haar drukke gezinsleven probeert te combineren met een gezonde levensstijl.

Plaats een reactie