eten & drinken

Ontbijt

Ontbijt

Ontbijten? Tuurlijk, maar wat?
Dat we moeten ontbijten weten we inmiddels allemaal wel hoewel er nog steeds mensen zijn die het ontbijt overslaan, foei. Ik niet, ik ontbijt echt altijd en okay, soms in de auto onderweg naar een klant maar ontbijt is ontbijt. Ik snap sowieso niet dat mensen hun ontbijt kunnen overslaan. Als ik ’s morgens opsta en mijn ochtendritueel achter de rug heb laat mijn maag echt wel weten dat ie gevuld mag worden. Ik ben wel vreselijk saai met ontbijt overigens. Al zeker 35 jaar ontbijt ik doordeweeks elke ochtend met bigarde yoghurt en muesli of granola, huisgemaakt uiteraard. En eerlijk, ik heb tot de lunch nooit trek en ik ben die yoghurt nog steeds niet moe. Ik blijf het gewoon lekker vinden.

Yoghurt, fruit, brood?
Niet iedereen houdt van yoghurt of kwark en zal dat dus niet zo snel als ontbijt kiezen. Helemaal niet erg natuurlijk, ieder zijn ding. Een bruine boterham met kaas, een cracker met jam of een beschuitje met een gekookt eitje zijn net zo’n lekkere en gezonde ontbijtjes dus leef je lekker uit. Ah, jij hebt natuurlijk nooit tijd? Ook daar heb ik een oplossing voor: zet de blender op het aanrecht, zorg dat je altijd voldoende bananen in huis hebt en eventueel sinaasappelsap. Bananen in de blender, sinaasappelsap erbij (of yoghurt, ja daar kom ik weer) en blenden maar. In een glas, leegdrinken en klaar. De smoes van de blender schoonmaken doen we niet aan overigens. Vul de blender met de helft met water, kort blenden, water eruit gieten en schoon is je blender, klaar voor het volgende gebruik!

Ik kan ’s morgens echt niets eten hoor…
Iedereen kan wel iets eten in de ochtend. Je hoeft ook niet meteen te ontbijten zodra je je ogen open doet. Je mag best een uurtje wachten of zo, geen probleem. En vind je alles nu echt te veel werk en heb je altijd vreselijk haast, koop dan gesneden ontbijtkoek en neem daar 2 plakjes van of van die ontbijtrepen die zitten zelfs per stuk verpakt. Zorg ook dat je fruitschaal vol ligt, een appel, banaan of mandarijn kun je ook makkelijk onderweg opeten. Dus, voortaan ontbijten!

Over Francis van Arkel

Francis van Arkel

Francis van Arkel

Francis van Arkel is voedingskundige en gebruikt deze kennis om gezond en gevarieerd te koken. Door haar werk als foodstylist en kookboekenauteur experimenteert ze graag om gezonde, snelle en vooral lekkere maaltijden voor haar gezin op tafel te zetten. Ze deelt deze recepten én haar andere ideeën voor een lekker gezond leven graag met je!

Plaats een reactie