bewegen

Vaderdag: Leuke uitjes
voor vader en kind!

JL_web_Ziningezond_750x750_wk25_2017

Het is misschien cliché, maar als moeder doe ik vaak toch andere dingen
met de kinderen dan ze met hun vader doen. Dat is op zich niet erg.
Het werkt uiteindelijk het beste als je ieder de dingen doet waar je goed in bent. En de kinderen houden er de leukste jeugdherinneringen aan over. :-)
Hieronder daarom vier tips voor leuke activiteiten en uitjes voor vaders en kinderen, speciaal voor Vaderdag!

Band tussen vader en kind
Vaak doen kinderen met hun vader echte ‘mannendingen’. Dat is belangrijk voor de ontwikkeling van het kind (vooral voor jongetjes) en leuk voor de vader om zich weer even helemaal jong te voelen. Maak een speciaal moment van een dag alleen met je kind. Dat hoeft niet altijd met een groots uitje, het kan ook iets in of rond het huis zijn. Geen bijzondere dingen, niet ver weg of ontzettend duur maar wel extra speciaal!

1: Op naar het zwembad
Zonder te willen generaliseren hoor ik geregeld van vriendinnen dat ‘naar het zwembad gaan’ vooral een activiteit is die vaders ondernemen. Als moeders meegaan, liggen ze vaak langs de kant van het zwembad te lezen terwijl vaders alle glijbanen uitproberen met de kinderen. Plonzen met je baby of dreumes is overigens een echte aanrader, ook voor moeders!

2: Naar sport (kijken)
Met het bord op schoot naar voetbal kijken, wie heeft daar geen mooie herinneringen aan? Hartstikke leuk om dat samen te beleven! Net als naar een wedstrijd gaan in een groot stadion. Of natuurlijk zelf sporten, dan ben je tegelijkertijd lekker actief bezig. 😉

3: Samen de klus klaren
Laat vader en kind samen klussen in huis. Misschien vang je zo wel drie vliegen in één klap: eindelijk gebeuren die klusjes eens, je kind leert klussen en met gereedschap omgaan én ze hebben plezier!

4: Kamperen: back to basic
Samen de tent opzetten, hout sprokkelen voor het kampvuur, koken in de buitenlucht en slapen onder de sterrenhemel: onvergetelijke momenten voor ouders én kinderen. Lekker buiten zijn, actief bezig zijn en kwaliteitstijd met elkaar doorbrengen. Extra uitdaging: laat tablet, smartphone of andere apparaten thuis!

Disclaimer
Natuurlijk is het niet zo dat moeders deze dingen niet met hun kinderen kunnen doen. Sterker nog, heel veel moeders vinden het ontzettend leuk om te zwemmen/sporten/klussen/kamperen! Dus mama’s: laat je vooral niet tegenhouden en doe gezellig mee. Dat maakt het alleen maar leuker! :-)

Over Tefke van Dijk

Tefke van Dijk

Tefke van Dijk

Tekstschrijver Tefke van Dijk wil haar kinderen iedere dag voedzame maaltijden voorschotelen, met voldoende groente en fruit. Daarvoor gebruikt ze vooral haar gezonde verstand en opvoedkundige vaardigheden. Ze zit veel op de fiets en trekt graag de natuur in met de kinderen. In haar verhalen lees je hoe ze haar drukke gezinsleven probeert te combineren met een gezonde levensstijl.

Plaats een reactie