eten & drinken

Langzaam komen we uit onze winterslaap

1.zon

De dagen worden weer ‘langer’, het wordt weer stiekem wat warmer en langzaam maar zeker komt er buiten steeds meer beweging. Bloemetjes laten zich zien, de eerste knoppen aan de bomen zijn een feit en de diertjes zijn zich druk aan het voobereiden op eventuele voortplanting. We laten de winter, die niet eens zo koud was, achter ons. Hoera, het is lente!

Naar buiten
Hoewel we ons niet zo snel laten afschrikken door wat vrieskou en regen is het toch veel fijner om naar buiten te gaan als je alleen nog maar een dunne jas aan hoeft te trekken. Die eerste zonnestralen op je gezicht voelen heerlijk warm en alles om je heen wordt wat groener en krijgt weer kleur. We gaan weer optimaal genieten van al die mooie dagen die komen gaan. Wat extra beweging kan geen kwaad want het is een feit dat we in de winter minder bewegen en daardoor vaak een klein beetje minder fit zijn geworden.

Het lekkere fruit uit eigen streek komt eraan!
Om de fitheid wat te bevorderen is wat meer bewegen en het eten van extra vitamines zeer welkom. Verse groenten en fruit zijn het hele jaar door natuurlijk goed verkrijgbaar maar dan komen ze niet altijd van eigen bodem. De knoppen in de bomen die inmiddels echt een feit zijn zien we ook in de fruitbomen en fruitstruiken in onze streek. Hele boomgaarden, die inmiddels lenteklaar zijn, slaan uit en hangen binnenkort vol met vers en sappig fruit barstensvol vitamines. Heerlijk zo uit het vuistje, in de yoghurt of op een beschuitje. Met al dat vers fruit kun je enorm variëren en het verveelt nooit. En het is nog gezond ook!

Over Francis van Arkel

Francis van Arkel

Francis van Arkel

Francis van Arkel is voedingskundige en gebruikt deze kennis om gezond en gevarieerd te koken. Door haar werk als foodstylist en kookboekenauteur experimenteert ze graag om gezonde, snelle en vooral lekkere maaltijden voor haar gezin op tafel te zetten. Ze deelt deze recepten én haar andere ideeën voor een lekker gezond leven graag met je!

Plaats een reactie