ontspannen

Komt melk uit een pak?

FRIESD1831_1/2_adv_Jan Linders_Melk_def_210x131_5.indd

Ja, melk komt uit een pak, maar melk komt daar natuurlijk niet zomaar in. Melk wordt geproduceerd door koeien en zodanig bewerkt dat wij het in pakken kunnen doen en makkelijk kunnen inschenken thuis. Het lijkt zo logisch maar voor veel kinderen is dit helemaal niet zo vanzelfsprekend. Gelukkig leggen de meeste ouders uit waar melk vandaan komt en of het gezond voor ons is.

Melk bevat eiwit en is een goede bron van vitamines B2, B12 en calcium en daarom is een dagelijkse portie zuivel goed voor ons. Wees wel voorzichtig met de volle varianten omdat melk, en dus ook andere zuivel, verzadigde vetten bevat en we deze niet in te grote mate willen binnenkrijgen.

Campina boerderijdagen
Het is leuk om te zien waar melk vandaan komt. Daarom organiseert Campina jaarlijks de Campina boerderijdagen, dit jaar op 5 juni. Deze dagen stellen een aantal boeren die melkkoeien houden hun boerderij open voor publiek. Iedereen mag op deze dagen kennis maken met het reilen en zeilen op de boerderij. Wil jij weten hoe koeien gemolken worden? Of wil je weten hoe koeien slapen en wat ze eten? Koeien produceren ook mest (oftewel gewoon poep) en ook daar moet de boer iets mee. De boer kan je op deze dagen alles uitleggen en vertellen, dat doen ze zelfs graag!

Leuke dag!
Naast alle praktische informatie over de koe en haar melk worden er ook activiteiten georganiseerd op de boerderij. Zo kun je meedoen aan melkbusheffen of aan de skippy koe race. Er is ook een boerenmeerkamp waarbij je met je hele familie een hindernisbaan moet afleggen. De snelste familie wint natuurlijk! Moe van deze bezige en informatieve dag? Geniet dan van allerlei Campina zuivellekkers die de boeren voor je hebben klaarstaan bij de Campina zuivelbar. Een hele fijne dag!

Voor meer informatie en voor de deelnemende boerderijen klik hier.

Over Francis van Arkel

Francis van Arkel

Francis van Arkel

Francis van Arkel is voedingskundige en gebruikt deze kennis om gezond en gevarieerd te koken. Door haar werk als foodstylist en kookboekenauteur experimenteert ze graag om gezonde, snelle en vooral lekkere maaltijden voor haar gezin op tafel te zetten. Ze deelt deze recepten én haar andere ideeën voor een lekker gezond leven graag met je!

Plaats een reactie