ontspannen

Is het al lente?

De lente komt eraan. Dat voelt misschien niet altijd zo, als je natgeregend tegen de wind in fietst, maar het is echt zo. Kijk maar naar de krokussen en narcissen die voorzichtig opkomen, en voel de toenemende kracht van de zon. Tijd om naar buiten te gaan en te genieten van het voorjaar! (Of nog even lekker binnen te zitten en een boek te lezen)

Maart roert zijn staart

Gemiddelde dagtemperatuur: 10 graden en 4 uur zon per dag. Vooral ’s nachts kan het met zo’n 2 graden nog behoorlijk koud zijn. Ook nachtvorst is nog goed mogelijk. Soms voelt het bijna als herfst, zeker als het flink stormt. Heerlijk om even flink uit te waaien tijdens een wandeling in de natuur. (Of thuis een kop warme chocolademelk te maken en gezellig een spel te spelen)

April doet wat hij wil

Gemiddelde dagtemperatuur: 13 graden, 5 uur zon per dag. Voorzichtig aan begint het te kriebelen: kunnen we al kamperen? De echte bikkels zullen het erop wagen. Ook de speeltuinen gaan deze maand weer open. In de zon, uit de wind kan dat best lekker zijn. Laat de zon je huid verwarmen! Goed moment om naar buiten te gaan en voorzichtig een eerste terras uit te proberen. (Of thuis op de bank onder een dekentje te kruipen en een film te kijken met de kinderen)

In mei leggen alle vogels een ei

Gemiddelde dagtemperatuur: 18 graden, 7 uur zon per dag. In mei is nachtvorst vaak verleden tijd. Planten beginnen weer te groeien en vogels maken hun nesten. Dat betekent dat het tijd is om in de tuin aan de slag te gaan! Snoeien waar nodig, zomerbloeiers erin, gras zaaien en de moestuin aanvullen met verse groenten. En: mei is de uitgelezen maand om het roséseizoen te openen. Dat heb je wel verdiend na die noeste arbeid. (Kan de barbecue al aan?) :-)

Over Tefke van Dijk

Tefke van Dijk

Tefke van Dijk

Tekstschrijver Tefke van Dijk wil haar kinderen iedere dag voedzame maaltijden voorschotelen, met voldoende groente en fruit. Daarvoor gebruikt ze vooral haar gezonde verstand en opvoedkundige vaardigheden. Ze zit veel op de fiets en trekt graag de natuur in met de kinderen. In haar verhalen lees je hoe ze haar drukke gezinsleven probeert te combineren met een gezonde levensstijl.

Plaats een reactie