eten & drinken

Hoort wie klopt daar kinderen…

gourmet

Pakjesavond! Ook al zijn mijn kinderen (bijna) de deur uit, pakjesavond zal altijd speciaal blijven. Gewoon omdat ik er enorm veel leuke herinneringen aan heb. Als de kinderen nog jong zijn ziet pakjesavond er natuurlijk heel anders uit dan wanneer de kinderen ouder zijn. De hele dag is het spannend en zijn ze druk, want stel dat de Sint niet komt? Die kindergezichtjes als er na hard kloppen op de deur opeens pakjes voor de deur staan is goud waard. Door het dolle heen waren ze dan. In no time waren al die met zorg uitgekozen en ingepakte cadeautjes uitgepakt en werd er met alles gespeeld.

Gourmetten met Sinterklaas, maar dan anders
Pakjes onder elkaar met een gedichtje en een surprise, het blijft leuk. Om pakjesavond toch wat extra’s te geven staat gourmetten op nummer 1. Het heerlijke avondje is gekomen hoor. Samen aan tafel zonder al te veel ingewikkelde voorbereiding waarbij iedereen kan eten wat ie wil. Uiteraard zijn de standaard gourmetschotels van vlees, vis of vegetarisch uitermate geschikt. Met nog wat kleine aanvullingen of aanpassingen kun je het wel extra speciaal maken.

Even iets extra’s
Maak bijvoorbeeld eens kleine shasliks en gebruik daarvoor de stukjes vlees van de gourmetschotel. Rijg er tussendoor een stukje ui, tomaat en paprika aan. Of haal de kipfiletblokjes door de bloem, losgeklopt ei en daarna door grof gestampte cornflakes zodat je crunchy kip krijgt. Vouw een plak ontbijtspek om een hamburgertje heen, zo maak je een soort van blinde vink. Op deze manier maak je de standaard gourmetschotel net even specialer. Ook lekker is dit recept van rosbiefrolletjes met courgette

Fijne pakjesavond en smakelijk eten!

Rosbiefrolletjes met courgette

  • 0.5 courgette of
  • kleine courgette
  • 100 gram rosbief (in plakjes)
  • 1.5 eetlepels currypasta (potje)
  • eetlepel verse koriander (gehakt) of
  • eetlepel platte peterselie (gehakt)
  • eetlepels roerbakolie of
  • eetlepels arachideolie

Bereiden
Snijd de courgette in luciferdunne reepjes. Giet er in een zeef kokend water over, schud op, laat uitlekken en afkoelen. Bestrijk de rosbief met currypasta. Verdeel de courgettereepjes en de koriander of peterselie over het vlees en rol dit stevig op. Bestrooi met een beetje zout en peper. Bind eventueel een stukje keukengaren om de rolletjes. Bak de rolletjes rondom bruin in een scheutje roerbak- of arachideolie.

Over Francis van Arkel

Francis van Arkel

Francis van Arkel

Francis van Arkel is voedingskundige en gebruikt deze kennis om gezond en gevarieerd te koken. Door haar werk als foodstylist en kookboekenauteur experimenteert ze graag om gezonde, snelle en vooral lekkere maaltijden voor haar gezin op tafel te zetten. Ze deelt deze recepten én haar andere ideeën voor een lekker gezond leven graag met je!

Plaats een reactie