ontspannen

Het is mooi weer, we gaan wandelen!

Van Beek tot Berg (2)

In Limburg zijn veel wandel- én fietsroutes beschikbaar. Van Noord tot Zuid is er keuze genoeg om die wandel-of fietsroute te kiezen die bij je past. Of je nu van de groene natuur houdt, van veel water of wil je onderweg ook nog wat cultuur wilt snuiven, er zit altijd wel iets voor je bij. Vaak is de wandel-of fietsroute te combineren met een ander leuk uitje in de buurt of misschien vind je het heerlijk om na het wandelen of fietsen op een terras te genieten van een kop koffie of thee.

Het Limburs landschap
In Zuid-Limburg is het landschap heuvelachtig en zullen wandel- en fietsroutes over het algemeen wat zwaarder zijn dan in de rest van Limburg. Het maakt het daardoor ook helemaal anders en je waant je serieus in het buitenland. Maak eens een fietstocht van ca. 23 km met de Maasfietsroute tussen Eijsden en Maastricht. Of trek de wandelschoenen aan en loop de Wandelroute Slenaken van 7 km. In Midden-Limburg is de wandelroute Schaopsdrift en Schouwpad een echte aanrader.

Wandelen Van Beek tot Berg
In Noord-Limburg kun je vanuit Milsbeek de 10 km lange wandelroute lopen Van Beek tot Berg. Uiteraard zit het woord beek niet voor niets in de wandelroutenaam, je voert namelijk via de vele beken van de Koningsvennen naar de Sint Jansberg bij het dorpje Plasmolen. Deze beken zijn in de eerste helft van de 20ste eeuw gegraven om het moerasgebied ‘De Koningsvennen’ om te vormen tot landbouwgebied. Inmiddels wordt dit gebied weer terug gegeven aan de natuur. Je loopt langs de rand van het natuurgebied Reichswald en de grens met Duitsland waarna je na ongeveer 7 km de Sint Jansberg oploopt, jawel, je loopt dus van beek tot berg. Hier heb je een prachtig uitzicht over het natuurgebied! Trek waterdichte wandelschoenen aan. Je loopt ongeveer 3 km langs beken waar het erg drassig kan worden als het veel geregend heeft en niks zo erg als natte voeten. Geniet ervan!

Download de route
Ga voorbereid op weg en download hier al de wandelroute. Of kies een van de andere mooie wandelroutes.

Wandelroute ‘Van beek tot berg’

Wandelroute Zuid-Slenaken

Wandelroute Zuid-Schinveldse bossen

Wandelroute ‘Noord Schaopsdrift’

 

Over Francis van Arkel

Francis van Arkel

Francis van Arkel

Francis van Arkel is voedingskundige en gebruikt deze kennis om gezond en gevarieerd te koken. Door haar werk als foodstylist en kookboekenauteur experimenteert ze graag om gezonde, snelle en vooral lekkere maaltijden voor haar gezin op tafel te zetten. Ze deelt deze recepten én haar andere ideeën voor een lekker gezond leven graag met je!

Plaats een reactie