ontspannen

Groente en fruit is niet altijd om op te eten

Treatment, Beauty, Cosmetic, Makeup, Healthy, Lifestyle

Laatst stuurde een moeder me een foto van mijn dochter en haar vriendinnetje. Twee meisjes in pyjama met een chocolademasker en schijfjes komkommer op hun gezicht. Super schattig! En dat bracht me op een idee: laat ik ook eens gaan experimenteren met gezichtsmaskertjes. Maar dan wel graag zonder een fortuin uit te geven. Ik ga voor groente en fruit!

Zelf gezichtsmaskers maken

Zelf gezichtsmaskers maken is kinderlijk eenvoudig. Denk er wel aan dat je het masker meteen moet gebruiken, dus maak niet teveel tegelijk. Breng maskers altijd aan op een gereinigde huid en vermijd de mond en ogen. Smeren maar!

Tomaat en citroen bij puistjes

Het gaat niet lang meer duren voordat mijn tienjarige dochter haar eerste jeugdpuistjes krijgt. Gelukkig helpen verschillende soorten groente en fruit tegen pukkels en mee-eters. Zo remt het stofje tomatine in tomaten de groei van bacteriën. Het zuur in tomaten heeft bovendien een samentrekkende en verstrakkende werking. Wrijf een schijfje tomaat over het pukkeltje en laat het sap indrogen. Citroen werkt ook tegen hardnekkige puistjes en (lichte) pigmentvlekken. Door tomaat en citroensap te mengen maak je eenvoudig een gezichtsmasker voor een gevlekte of onzuivere huid (tien minuten laten intrekken).

Fruit bij allerhande huidproblemen

Gooi de schil van een appel of peer nooit weg maar wrijf je gezicht ermee in! De fruitzuren, vitaminen en mineralen zorgen voor een stralende teint en gaan huidveroudering tegen. Heb je een vette huid? Wrijf dan ’s avonds je gezicht in met een schijfje rauwe aardappel. Schijfjes aardappel of tomaat zijn ook goed tegen donkere wallen. Twintig minuten op je ogen en ontspannen maar. Tot slot voorkom je rimpels als je je gezicht geregeld insmeert met geprakte banaan en honing.

Komkommer bij zonnebrand

Door zijn verfrissende werking is komkommer heel geschikt om een verbrande huid te kalmeren. Komkommerschil koelt en kalmeert. Het voelt meteen goed! Hetzelfde geldt voor het gepureerde vruchtvlees van een rijpe avocado, of van een (geraspte) aardappel. Met het vruchtvlees van een komkommer, wat eetlepels yoghurt en verse munt maak je trouwens ook een verfrissend en ontspannend voetenmasker.

Banaan bij wratjes

Wist je dat banaan een prima remedie is bij kleine en beginnende wratjes? De binnenkant van een bananenschil pakt namelijk het virus aan dat wratjes veroorzaakt. Hoe rijper de banaan , hoe beter. Maak het stukje schil iets groter dan het wratje en plak het vast met een pleister. Regelmatig verschonen en het wratje is binnen een paar dagen verdwenen. Overigens schijnt ook de binnenkant van een tuinboon wonderen te doen bij wratjes.

Zo zie je maar: groente en fruit is niet altijd om op te eten! :-)

Over Danielle

Danielle

Danielle

Hoi, ik ben Danielle! Ik ben de gezondcoach van ziningezond.nl en opgeleid tot gewichtsconsulente. Bij Thermae 2OOO ben ik sinds 2010 werkzaam op de leefstijlafdeling waar ik voedings- en leefstijladvies, massages en aquafitness geef. Ik ben gek op gezond eten en bewegen en probeer jou hierin mee te krijgen!

Plaats een reactie