bewegen

Goede voornemens

gezonde snacks

Balansmaand: gezonder eten en meer bewegen

Zo. Na de kerstdagen en jaarwisseling ga ik het even rustig aan doen met eten en drinken. Ik heb een balansmaand gepland waarin ik vooral weer gezonder wil gaan leven. Minder suiker en snoep en meer groente en fruit. Plus: meer bewegen! Na twee weken bankhangen en gezelligheid binnenshuis is het hoog tijd om weer naar de sportschool te gaan. Over goede voornemens gesproken: ik heb meteen mijn abonnement met een jaar verlengd.

Vastenmaand

Komende maand wil ik minder alcohol drinken, want dat liep met de kerstdagen en jaarwisseling de spuigaten uit. Een glaasje op z’n tijd moet kunnen maar als je met volle tassen lege flessen naar de glasbak gaat, weet je dat het mooi is geweest. Voor de komende tijd ga ik op zoek naar alternatieven voor alcohol. Een warm glas thee in plaats van glühwein, bubbelwater in plaats van champagne en verse sapjes in plaats van wijn.

Gezonde snacks

Ook wil ik minder gaan snoepen. Of nou ja, vooral gezonder snoepen. Even een maandje geen chocolade, chips en drop. Ik haal komkommer, radijs en tomaatjes in huis als ik zin heb in een tussendoortje. Als je geen ongezonde dingen in huis hebt, eet je het ook niet. Zodra ik voel dat ik weer in balans ben, kan het weer. En dan met mate.

Sportmaand

Afgelopen twee weken heb ik mezelf ‘vrij’ gegeven. Ik hoefde niet te werken en niet te sporten. Dat was heerlijk, maar stiekem mis ik het ook wel. De paar keer dat ik buiten kwam, was het fijn om te wandelen of te fietsen. Ik merkte tegelijkertijd dat mijn spierkracht afnam. Ongelofelijk hoe snel dat gaat. Nu heb ik dus mijn jaarabonnement bij de sportschool verlengd, ik ga weer vaker de fiets pakken en wil meer lopen en wandelen. Ook georganiseerd, in winterwandeltochten. Als je maar een stok achter de deur hebt. Begin jij het nieuwe jaar ook goed? Wat zijn jouw voornemens?

Over Tefke van Dijk

Tefke van Dijk

Tefke van Dijk

Tekstschrijver Tefke van Dijk wil haar kinderen iedere dag voedzame maaltijden voorschotelen, met voldoende groente en fruit. Daarvoor gebruikt ze vooral haar gezonde verstand en opvoedkundige vaardigheden. Ze zit veel op de fiets en trekt graag de natuur in met de kinderen. In haar verhalen lees je hoe ze haar drukke gezinsleven probeert te combineren met een gezonde levensstijl.

Plaats een reactie