bewegen

Fietsen van kasteel tot kasteel

Kastelenroute Valkenburg (3)_zig

Deze fietsroute van bijna 50 km start en eindigt in Valkenburg aan de Geul. Iedereen die Zuid-Limburg een beetje kent weet dat het hier heuvelachtig is. Via Gulpen-Wittem en Eijsen-Margraten zal je af en toe je beste fietsbeentje voor moeten zetten. Eenmaal boven aan de heuvel wordt je inspanning beloond door de waanzinnig mooie vergezichten, super mooi! Heuvel af heb je het weer even wat makkelijker en kun je nog meer genieten van al de mooie natuur om je heen, je waant je op deze route in het buitenland! Geniet van het moois om je heen, de vele bezienswaardigheden die je tegenkomt en de ruime keuze aan terrasjes.

Voel je eventjes kasteelheer
Deze route voert je langs het kasteelachtig landhuis Kasteel Oost, gelegen in een bocht van de rivier de Geul, ten oosten van Valkenburg aan de Geul. Het kasteel, dat omgeven is door een formele tuin en een landschapstuin, is tegenwoordig een rijksmonument.  Bij Schin op Geul zie je het Genhoes. Al eeuwenlang domineert dit kasteel met zijn opvallende toren de omgeving en is daarom imposant te noemen. Niet ver hier vandaan ligt Kasteel Schaloen en staat tegenwoordig ook op de monumentenlijst. Vergeet tijdens je fietsroute de landhuizen niet die je passeert. Misschien niet zo indrukwekkend als de kastelen maar zeker een bezichtiging waar.

Nog meer kastelen
Tijdens de fietsroute, die hier en daar even pittig kan zijn, is er voldoende gelegenheid om eventjes uit te rusten en lekker iets te eten en te drinken. Heeft u nog wat puf over na deze fietsroute dan zijn er in het noordoosten boven Valkenburg aan de Geul nog een drietal kastelen die zeker een bezoekje waard zijn; Château St. Gerlach, Geerlingshof en Den Halder. Eigenlijk is het ongelooflijk hoeveel enorme kastelen in deze omgeving liggen waarbij het kasteel van Valkenburg aan de Geul, dat sinds 1672 een ruïne is, het stralende middelpunt is. Vanaf deze ruïne is de stad Valkenburg namelijk helemaal te overzien. Als je toch de kastelenroute fietst, neem dan zeker ook een kijkje bij deze kastelen!

Download de fietsroute
Fietsroute van kasteel tot kasteel

Over Francis van Arkel

Francis van Arkel

Francis van Arkel

Francis van Arkel is voedingskundige en gebruikt deze kennis om gezond en gevarieerd te koken. Door haar werk als foodstylist en kookboekenauteur experimenteert ze graag om gezonde, snelle en vooral lekkere maaltijden voor haar gezin op tafel te zetten. Ze deelt deze recepten én haar andere ideeën voor een lekker gezond leven graag met je!

Plaats een reactie