ontspannen

Einde van de vakantie

shutterstock_149610314

Einde van de vakantie betekent ook het einde van weken achtereen dat de kinderen vrij van school zijn. Voor sommige (werkende) ouders een heel gepuzzel om de kinderen onder te brengen als ze toch moeten werken. Ook het einde om niet naar zwemles, ballet, turnen of voetbal te moeten en van enigszins uitslapen. Ondanks dat ik altijd van de vakantie genoot omdat de kinderen thuis waren genoot ik denk ik nog het meest van het niks moeten. Einde van de vakantie betekent dan ook dat alles weer in zijn normale gangetje opstart.

Voor de school weer begint
De week voor de kinderen weer naar school moesten gingen we gezellig de stad in. Nieuwe kleren kopen, even naar de kapper, nieuwe schoenen en natuurlijk nieuwe schoolspullen waaronder een agenda. Die werd met zorg uitgezocht want opmerkingen zoals ‘mam, die kan echt niet’ of ‘mam, ik ben geen kleuter’ kreeg ik regelmatig naar mijn hoofd geslingerd. Tegenwoordig gebruiken ze geen agenda’s meer maar een smartphone. Lekker makkelijk, in ieder geval geen gezeur over agenda’s. Kinderen zijn weer klaar voor school dus go go go.

He he, de school begint weer > back to normal
Hoe leuk en gezellig ik de grote vakantie ook altijd vond, ik keek er ook naar uit om alles weer in het normale gareel te hebben. Gewoon op tijd op, kinderen naar school, weer van hot naar her voor alle activiteiten na school en op tijd weer thuis om voor het eten te zorgen. En o ja, ergens tussendoor werd er ook nog gewerkt. Lekker in je ritme en af en toe zeuren over hoe druk je het wel niet hebt hoort er dan ook weer bij. De eerste schooldagen zijn vaak heel spannend. Wie zit er allemaal in je klas, zijn er nog nieuwe kinderen bijgekomen, heb ik een juf of meester die ik al ken? Genoeg stof om de eerste weken van school samen aan tafel te bespreken. Want dat miste ik in die grote vakantie wel hoor, al die verhalen van en over school! Back to normal? I love it!

Over Francis van Arkel

Francis van Arkel

Francis van Arkel

Francis van Arkel is voedingskundige en gebruikt deze kennis om gezond en gevarieerd te koken. Door haar werk als foodstylist en kookboekenauteur experimenteert ze graag om gezonde, snelle en vooral lekkere maaltijden voor haar gezin op tafel te zetten. Ze deelt deze recepten én haar andere ideeën voor een lekker gezond leven graag met je!

Plaats een reactie