eten & drinken

Cheat day

Oliebollen

Tot volgend jaar Kerst
De Kerst ligt alweer achter ons en zoals altijd heb je meer gegeten dan je eigenlijk wilde of goed voor je is. De gezelligheid met elkaar, het knusse bijeen zijn, de mooi gedekte tafel en het vele lekkers dat in huis is en op tafel kwam was sterker dan jij. En dat snappen we! Het is ook echt helemaal niet erg af en toe eens lekker los te gaan maar doe het gedoseerd. En vooral af en toe.

Eetpatroon
Je kunt je nog zo goed aan je dieet houden, we hebben allemaal onze momenten dat het even niet wil, dat je er geen zin in hebt of dat je enorme behoefte trek hebt in iets (en dat past dan natuurlijk eventjes niet in je dieet). Nu heb ik makkelijk praten, dat hoor ik namelijk ook heel vaak, maar ik ben zo’n vrouw die van nature een slank postuur heeft. Eerlijk is eerlijk, ik ben geen overmatige eter dus helemaal vanzelf zal het ook niet zijn. Ik zeg altijd dat je gewoon normaal en gezond moet eten met af en toe eens een keertje een cheat day. Met zo’n eetpatroon blijf je het beste op het gewicht dat bij je past.

De laatste dag van het jaar
De laatste dag van het jaar is altijd zo’n rare dag. Bij ons is het traditie dat ik samen met ons mam de hele middag in de keuken sta om oliebollen, harde wafels, hartjes wafels, appelflappen, appelbeignets en amandelstaven te bakken. Heel erg gezellig maar ik merk de laatst jaren dat ons mam het toch wel vermoeiend begint te vinden. En dat mag op die leeftijd. Dus, moeders voortaan op een barkruk bij het aanrecht voor hand- en spandiensten en dochterlief wordt ‘getraind’ om het stokje over te nemen. Heel speciaal want daar zijn wij het over eens, onze traditie blijft bestaan!

Cheat day met Oud op Nieuw
En probeer dan maar eens met oud op nieuw van al dat vers gebakken spul af te blijven… No way dus! Een cheat day is hier dus zeer op zijn plaats maar dat betekent ook niet meteen dat je 20 oliebollen moet eten natuurlijk. Probeer alsnog met mate te veel te eten (dat klinkt raar hè) zodat je niet alle dagen dat je je wel goed aan je dieet hebt gehouden volledig de das om doet. Cheat maar geniet!

Over Francis van Arkel

Francis van Arkel

Francis van Arkel

Francis van Arkel is voedingskundige en gebruikt deze kennis om gezond en gevarieerd te koken. Door haar werk als foodstylist en kookboekenauteur experimenteert ze graag om gezonde, snelle en vooral lekkere maaltijden voor haar gezin op tafel te zetten. Ze deelt deze recepten én haar andere ideeën voor een lekker gezond leven graag met je!

Plaats een reactie