bewegen

Actief in de zomer? Pak de fiets!

Venlo-Zuid (2)

Vorig jaar deed mijn zoon mee met een Fietsvierdaagse. Vier dagen lang stond hij vroeg op om samen met zijn vader een flink aantal kilometers te maken op de fiets. En trots dat hij was tijdens de finish op de laatste dag! Net als zijn ouders en zusje trouwens. :-) Stralend nam hij zijn medaille in ontvangst. Deze zomer heeft hij andere plannen, maar hij mist het fietsen wel.

Iedere dag fietsen
Op schooldagen fietst hij bijna dagelijks naar school, een flinke heuvel op. Wij fietsen ook altijd veel, van huis naar werk of school en terug, of naar het centrum om te shoppen. Het ideale van de fiets is dat je overal komt en nooit in de file staat. Zelf vind ik het ook heerlijk om te fietsen. Met mijn hoofd in de wind verdwijnt stress als sneeuw voor de zon en komen frisse ideeën binnen. Nederland is een echt fietsland met gemiddeld 1,3 fiets per persoon. Volgens een schatting telde ons land in 2015 zelfs 22,7 miljoen fietsen!

Fietsroute Venlo-Zuid
We gaan geregeld wandelen om te ontspannen en bewegen maar om in de zomer toch te fietsen ben ik op zoek gegaan naar leuke fietsroutes. En zo kwam ik uit in Venlo-Zuid. De fietsroute Venlo-Zuid is een zeer afwisselende route. Hij gaat door het Jaomerdal (ook leuk om te wandelen), langs Abdij Uhlingsheide (voormalig Trappistenklooster uit 1890), over natuurgebied de Groote Heide, langs de landsgrens met Duitsland, maar ook door het centrum van Venlo.

Fietstocht voor rust
Een groot deel gaat de fietsroute langs de Maas en dat is altijd leuk: fietsen langs het water. Tijdens de route kom je ook door het schilderachtige Kloosterdorp Steyl, met diverse kloostercomplexen en kloostertuinen een ideale plek voor rust, onthaasting en bezinning. Je kunt de route op verschillende punten starten en in 25 kilometer doorkruis je verschillende landschappen. Deze fietstocht is een aanrader voor mensen die zowel van rust en natuur, als van de bruisende stad houden.

Liefde voor Limburg
Liever een andere route? Op ziningezond.nl staan verschillende fietsroutes in Noord-Limburg. Door het glooiende landschap en de goede infrastructuur voor fietsers, is dit een ideale fietsregio. En tijdens een fietsroute kom je langs de mooiste plekjes in pittoreske dorpjes, langs de Maas, door de Peel en Maasduinen.

Dus, waar wacht je nog op? Stap op de fiets en trappen maar! :-)

Over Tefke van Dijk

Tefke van Dijk

Tefke van Dijk

Tekstschrijver Tefke van Dijk wil haar kinderen iedere dag voedzame maaltijden voorschotelen, met voldoende groente en fruit. Daarvoor gebruikt ze vooral haar gezonde verstand en opvoedkundige vaardigheden. Ze zit veel op de fiets en trekt graag de natuur in met de kinderen. In haar verhalen lees je hoe ze haar drukke gezinsleven probeert te combineren met een gezonde levensstijl.

Plaats een reactie